Galgberget 

Den vackra naturen och utsikten

Att bara gå runt i Galgbergets vackra bokskog är ett nöje i sig. Här får du sinnesro och kan enkelt koppla av bland de mäktiga träden. Under vårsäsongen blir det extra magiskt. Finns det något vackrare än bokskogens skira grönska?

Landalasjön

På nordöstra sidan av Galgberget ligger Landalasjön. En mysig liten sjö som är ett populärt strövområde. Här du kan sätta dig ner på någon av bänkarna och njuta av miljön. I vattnet finns en fontän och vildfåglar kommer emellanåt och hälsar på.

Vacker utsikt

Vill du ta en paus och skåda den vackra naturen, men inte orkar upp i utsiktstornet.. Ta dig då till utsiktsplatsen och njut av en vacker vy över de centrala delarna av Halmstad. Är det klart väder ser du även havet.

Vandringsleder, motionsslingor och utegym

Galgberget är en mycket populär plats bland Halmstadbor för att springa och gå promenader. Här finns även en ridstig. Både svårighetsgraden och längderna på slingorna varierar. Här finns tre huvudslingor: 5km, Hälsans stig på 4km och det upplysta elljusspåret på 3km. Ridstigen är något kortare än slingorna för motion och promenader.

Utegym på Galgberget

På Galgberget finns även tre utegym. Vapnö grustäkt ligger bara några 100 meter från det orangea femkilometers-spåret. Här finns även gott om branta sandbackar för riktigt svettiga intervaller, höga och låga häckar, armgång och klättervägg.

LV6 är Galgbergets största utegym. Här finns det mesta du behöver för allsidig funktionell träning, allt i trä. Utegymmet ligger vid Fortifikationsverket, vid Landalavägen, precis efter starten på Galgbergets orange femkilometers-spår.

Det tredje utegymmet ligger nära Hallandsgården. De tre motionsspåren passerar detta utgymmet. Här finns några olika redskap för att utmana dig i din träning.