Nytt år – nya verksamheter!

En av stadskärnans viktigaste utgångspunkter är att erbjuda ett brett och attraktivt utbud av bland annat handel, nöjen, restauranger/caféer, event, arrangemang och övriga serviceverksamheter – så väl kommersiella som offentliga. Servicen och utbudet i kombination med genuina och mysiga offentliga platser, upplevelser och folkliv gör stadskärnan till en attraktiv plats där människor vill leva, arbeta och konsumera vilket i sin tur stärker centrums konkurrenskraft.
Våra behov som människor, våra köpmönster och livsstilar förändras snabbt och stadskärnan blir en reflektion av dessa förändringar.

Tillsammans med våra fastighetsägare i centrum arbetar vi aktivt med att se till att vi har en dynamisk mix på vårt utbud i centrum, så att du som besökare känner att det finns ett utbud och en service som passar just era behov.
Per dagens datum har vi 257 verksamheter i markplan i centrum (vi definierar centrum geografiskt som kartbilden visar). Inkluderar vi kvarteret Kungsfreden med Fredsgatan och Kungsgatan så har vår stadskärna strax över 300 verksamheter, där 84 av dem är butiker.
Nu i januari så har det flyttat in två nya verksamheter till city! Vi välkomnar Elon till Köpmansgatan och Handplockat second hand till Klammerdammsgatan och ser framemot fler verksamheter som etablerar sig under året.

Stadens hjärta – där känslor lever, drömmar föds och minnens skapas!