Vi välkomnar studenterna till city!

Tidigare har inte studenterna vid Högskolan i Halmstad haft en dedikerad mötesplats i Halmstad city. Men det har de fått nu. Halmstads studenter har fått en ny mötesplats i city. I fredags bjöds det på bubbel, ballonger och snittar när den så kallade Studenthuben invigdes i Halmstad bokhandels gamla lokaler. I de klassiska lokalerna vid korsningen Brogatan/Hantverksgatan, där Halmstad bokhandel tidigare huserade, har en gemensam yta för Halmstads studenter skapats.

– Det här är det nya vardagsrummet för studenter i centrum, säger Linnéa Håkansson, ordförande i Halmstad studentkår, och fortsätter:
– Här ska du som student kunna hänga, plugga, koppla av, värma din mat, spela spel, öva på presentationer eller göra grupparbeten. Men det är också en mötesplats där man kan interagera med externa företag som vill nå ut till studenter.

Idén om en mötesplats för studenter i city kläcktes av Halmstad studentkår och har sedan förverkligats genom ett samarbete med Högskolan i Halmstad och Halmstads kommun.
Andra parter som varit involverade är HighFive, Destination Halmstad och vi på Halmstad City – och så klart fastighetsägaren Berlings fastigheter.